chevron-rightcloseVergrootglas search
Teachers

George Langenberg,
Suzan van der Goes,
e.o.
All teachers

Date

18th of March 2018

Price

€ 40 including VAT. Bring your own lunch.

Venue

Centrum voor Mindfulness
Raadhuisstraat 15
1016 DB Amsterdam

Requirements

Anyone who has participated in a mindfulness training.

 

More information

For more information please use our contact form

Alle data / All Dates AanmeldenEnroll

Sunday 17th of June (English spoken)

Times: 10:30 until 16:00 uur.
Trainer: Leonard de Mol van Otterloo

Zondag 1 juli

Tijd: 10:30 tot 17:00 uur.
Trainer: Suzan van der Goes

Zondag 2 september

Tijd: 10:30 tot 16:00 uur.
Trainer: Margôt van Stee

Zondag 7 oktober

Tijd: 10:30 tot 17:00 uur.
Trainer: Femke Kok

Zondag 4 november

Tijd: 10:30 tot 17:00 uur.
Trainer: George Langenberg

The meditation day

After the MBSR/MBCT mindfulnesstraining you’re by yourself again, and that’s also how it should be. However, living mindfully in daily live, keeping up with the practice on your own, it’s not always that easy. Sometimes it can help to practice with other people. To sit together, maybe share and feel part of a group again. Even just for a day.
You will practice together, carry the silence together. Walking, sitting, stretching, eating: you’ll do everything with your undivided attention. The noise of daily life will for one day be soaked in silence, peace and being close to yourself, the being-mode. Nothing to do, you can surrender to the program.

It’s a beautiful opportunity to pause and come back to yourself, to observe yourself. It also offers the chance to step out of the hectic of the day completely and relax. It’s kind of creating an audience with yourself– Ineke

You'r also welcome when you simply want to refresh your practice. It’s pleasant to be guided and taste again the depth and essence of pure meditation. ‘It’s easier in a group than at home’ many participants say – and you can benefit from this effect by simply reserving one of our meditation days in your diary.

Program

Good to hold still for a moment, arriving at your own doorstep, and then, afterwards, continue with your life again.– Thea

A meditation day is like the silent practice day you know from the 8-week training. During the day we’ll do many different mindfulness practices, some new, but most of them known to you. At the beginning of the day there the opportunity to exchange on your experiences with mindfulness practice in your daily life – the insights and the obstacles. The remaining of the day will be in silence. The usual concept.

Every mindfulness day will be guided by an experienced mindfulness training connected to the Centrum voor Mindfulness.

For whom

It’s for anyone who has participated in a mindfulness training or gained meditation experience through a different tradition.

Meet the teachers

 • 9 portret Suzan DSC0436 zw
  Suzan van der Goes

  Mindfulnesstrainer

  Suzan van der Goes

  Ik werk als zelfstandig coach en mindfulnesstrainer, met een achtergrond in het bedrijfsleven. Mijn focus ligt op mensen in beweging krijgen, mensen helpen zich te ontwikkelen. Bewuster te worden, op eigen kracht te vertrouwen en in balans te zijn.

  Enige jaren geleden ben ik aanraking gekomen met Mindfulness, de training heeft toen voor mij veel veranderd. Na deze training heb ik besloten om mijn hart te volgen en de opleiding voor trainer Mindfulness te gaan doen. Met deze keuze heb ik weer rust en balans en vooral ook weer plezier gevonden in mezelf en in mijn werk.

  Uit eigen ervaring weet ik dat Mindfulness werkt. Als moeder en stiefmoeder heb ik ook ervaren dat Mindful Parenting veel kan toevoegen. Het helpt je om je automatische stressreacties te herkennen en je gedachtepatronen te ontdekken. Door dit bewustzijn kan je keuzes maken en stress beantwoorden in plaats van alleen te reageren.

  Meer info op: www.epiphanycoaching.nl

 • portret Nienke zw
  Nienke Heijbroek

  Mindfulnesstrainer

  Nienke Heijbroek

  Voor mij is Mindfulness een krachtig middel om stop-momenten in de dag in te bouwen en tot mezelf te komen. Hierdoor handel ik meer vanuit rust en verbondenheid met mezelf. Hier profiteer ik van als moeder, partner, collega en vriendin. Van jongs af aan heb ik de behoefte gehad de stilte op te zoeken. Ik merkte dat je zo contact kunt maken met een meer intuïtief weten in plaats van het altijd actieve denken centraal te stellen. Pas toen ik Mindfulness ging beoefenen heb ik de behoefte aan rust en stilte kunnen integreren in mijn dagelijks leven. Ik heb geen vakantie meer nodig om op te laden.

  Na een retraite in 2001 ben ik intensief yoga en meditatie gaan beoefenen. Vipassana-meditatie, mindful yoga, westerse meditatie en de Mindfulnessoefeningen inspireren mij.

  Sinds 2005 werk ik als trainer, coach en organisatieadviseur. De afgelopen jaren heb ik vooral binnen de zorg teams gecoacht en verandertrajecten begeleid.

  Op dit moment werk ik in meerdere sectoren en geef ik mindfulness binnen organisaties en op open inschrijving.

  Ik ben sociaal psycholoog en heb daarnaast opleidingen gevolgd tot organisatieadviseur, trainer en coach. In 2010 ben ik opgeleid tot mindfulnesstrainer. Ik volg regelmatig retraites en cursussen om mijn opmerkzaamheid verder te verdiepen.

  Bewust aanwezig zijn is voor mij een verrijking van mijn leven. Ik vind het geweldig om anderen te faciliteren om meer balans en rust in zichzelf te vinden.

  Meer info op: aandachtsoefening.nl

 • femke
  Femke Kok

  Mindfulnesstrainer

  Femke Kok

  Mindfulness betekent voor mij mezelf oefenen in helemaal aanwezig zijn op de plek waar ik ben; alles wat ik mee maak open tegemoet treden en toestaan te voelen wat ik erbij voel. Mindfulness-beoefening zorgt ervoor dat ik de directe ervaring kan beleven in elk moment, in wat ik doe of mee maak en dat ik daarmee meer voldoening en diepgang ervaar in de dingen die ik doe.

  Mijn naam is Femke Kok (1975). In 1998 ben ik afgestudeerd als klinisch psycholoog (UvA) en daarna heb ik de postdoctorale opleidingen gedaan tot GZ-psycholoog en psychotherapeut BIG. Ik werk sinds 1999 in een GGZ-instelling en daarnaast heb ik ook een eigen praktijk in Amsterdam, als psychotherapeut en coach.

  In mijn leven heeft meditatie een centrale plek. Ik heb me verdiept in het (Tibetaans) boeddhisme, en de afgelopen jaren steeds meer in mindfulness/vipassana. Ik ben enthousiast over de mogelijkheden in de Oosterse filosofie om de Westerse psychologie te verrijken en verbeteren. Dat is mijn passie en het onderwerp blijft me uitdagen en inspireren. Het heeft me persoonlijk veel gebracht en het heeft mijn werk in het begeleiden van anderen effectiever, liefdevoller en plezieriger gemaakt. Om mijn mindfulnessbeoefening te verdiepen en inspiratie te verversen doe ik regelmatig (stilte)retraites en cursussen op het gebied van mindfulness en compassie.

 • 7 portret Mila DSC0097zw
  Mila de Koning

  Mindfulnesstrainer

  Mila de Koning

  Mila (1966) is jaren werkzaam geweest in de gezondheidszorg, vooral in de GGZ in verschillende functies, waaronder als verpleegkundige / sociotherapeut, docent en preventiewerker en projectleider. Sinds 2011 richt zij zich helemaal op mindfulness.

  ‘Via de mindfulness is er een verbinding tussen mijn persoonlijke interesse en passie en mijn werk gekomen, een training waarbij de reguliere gezondheidszorg eindelijk de kracht van meditatie heeft ontdekt en effectief bevonden. Ik geef al jaren mindfulness training, workshops en coaching aan verschillende doelgroepen. Zo geef ik ook een speciale mindfulness training aan mensen met angstklachten, aan artsen en aan hulpverleners. Nog steeds geef ik de training met veel passie en plezier. Het geven van de training doe ik met recht met hart en ziel.

  Daarnaast ben ik verbonden aan het Centrum voor Mindfulness als hoofddocent aan de opleiding tot mindfulness trainer en geef ik supervisie aan mindfulness trainers.

  Mindfulness heeft mij persoonlijk meer rust en ontspanning in mijn (hectische) bestaan gegeven. Waar ik voorheen soms het gevoel had geleefd te worden en bekneld dreigde te raken tussen mijn verschillende werkrollen, huishouden en het moederen over 2, nog kleine, kinderen ben ik nu meer gewaar van de rust in mijn dag, de momenten die ik met aandacht creëer en ik volledig aanwezig ben bij dat wat ik doe. Hierdoor ben ik in staat meer te genieten en in het midden van alle drukte de stilte met mij mee te nemen. Ik zie mindfulness als een groot cadeau en het mooiste is dat je het jezelf kan geven.

 • 1 portret Annemijn DSC0128 zw
  Annemijn de Kort

  Mindfulnesstrainer

  Annemijn de Kort

  Door met meer aandacht aanwezig te zijn in ieder moment ben ik meer van het leven gaan genieten.

  Mindfulness is een manier van leven maar ook een vaardigheid die je kunt trainen. Dit spreekt mij zeer aan omdat het hierdoor concrete handvaten biedt om effectiever om te gaan met de uitdagingen van het leven. Het leert je bewuste keuzes te maken in plaats van je te laten leiden door bijvoorbeeld stress of spanning. Zowel persoonlijk als professioneel heeft mij dit gegeven gegrepen en om die reden heb ik mij hier in de afgelopen jaren in toenemende mate op toegelegd.

  Sinds 2002 houd ik mij bezig met meditatie en yoga. In 2007 rondde ik mijn studie klinische ontwikkelingspsychologie aan de UvA af. Sindsdien ben ik werkzaam als psycholoog bij Arkin (GGZ). Als Mindfulness trainer ben ik opgeleid aan het Centrum voor Mindfulness (2011), door onder andere Rob Brandsma en George Langenberg.

  Ik ben psycholoog NIP, Cognitief gedragstherapeut i.o., lid van de VGCT en categorie 1 gecertificeerd Mindfulness trainer MBCT/MBSR (VMBN). Daarnaast volg ik regelmatig cursussen en retraites op het gebied van Mindfulness en Compassie.

 • George Langenberg4
  George Langenberg

  Mindfulnesstrainer, docent opleiding mindfulnesstrainer, docent .b en Mindfulkids

  George Langenberg

  “You need to let the little things that would ordinarily bore you suddenly thrill you,” zei kunstenaar Andy Warhol. Met andere woorden: kijk niet weg, want er is meer te ontdekken in het leven. Elke ervaring, prettig of onprettig, kun je doorvoelen. Voor mij betekent leven met aandacht –mindfulness- en meditatie dat ik bewuster in het leven sta en geniet, maar ook dat ik keuzevrijheid ervaar op stressvolle momenten. Ik sta zelf aan het roer, en niemand anders.

  Meditatie en mindfulness zijn vaardigheden die je kunnen helpen op lastige of spanningsvolle momenten. Mindfulness leert je ook om wat minder streng voor jezelf te zijn en dat je gewoon mag zijn zoals je bent. Het leert je dat het lichaam en de mind met elkaar verbonden zijn en hoe belangrijk het is om die relatie te onderhouden.

  Meditatie brengt mensen dichter bij zichzelf. Midden in de storm kan deze vaardigheid je helpen om te centreren wanneer je de balans dreigt te verliezen. De reikwijdte van deze beoefening is daarom misschien wel veel breder en dieper dan je in eerste instantie dacht. Hoe kunnen we samen dat landschap verkennen? Die open uitnodiging wil ik overbrengen aan de cursisten en aspirant-trainers in mijn trainingen en in de opleidingen waar ik als docent aan verbonden ben.

  In het Centrum voor Mindfulness geef ik als hoofddocent les in de Opleiding tot Mindfulnesstrainer voor Volwassenen, leid ik leraren op in de Opleiding tot Trainer MindfulKids en de Trainersopleiding .b. Samen met elkaar en van elkaar leren vind ik een van de mooiste dingen aan dit vak.

  Ik woon in Haarlem. Daar geef ik yogalessen en de achtweekse mindfulnesstraining op open inschrijving. Vanaf juli 2016 bied ik in mijn eigen praktijk voor lichaam en geest in mijn thuisstad ook acupunctuurbehandelingen aan.

  Meer info op: georgelangenberg.com

 • Marjorie Lumet
  Marjorie Lumet

  Mindfulness Teacher

  Marjorie Lumet

  Inviting mindfulness into my life has had such a positive and profound impact on me. My own practice allows me to be calmer, more centered and connected to myself, others and the world around me. Over time, mindfulness has helped me free myself from some unhelpful behavioural patterns that I had developed over the years, gain perspective on what really matters and find the courage and confidence to make this a priority.

  My professional background is in the corporate world where I worked for 15 years as a senior communications professional for a large number of global brands. I am now dedicating my time to provide English language mindfulness trainings to groups and individuals as well as being a mother.

  I also offer mindfulness trainings for expecting mothers and their partners as I believe this is a special time to get acquainted with mindfulness that can have a very positive influence on pregnancy and beyond.

  I feel very privileged to share this beautiful practice with others and continue to be amazed by its power to get us in touch with what is best in us. I believe that mindfulness is exactly what our fast-paced, often stressed-out, modern world needs more of.

 • 4 portret Leonard DSC0481 zw
  Leonard de Mol van Otterloo

  Mindfulness Teacher

  Leonard de Mol van Otterloo

  Leonard de Mol is a leading mindfulness trainer operating from The Netherlands. He trained at The Karuna Institute in Devon, UK and at the Institute for Mindfulness in the Netherlands.

  His particular interest is in using mindfulness-based methods to help employees suffering from stress and burnout. In that context he has worked with employees from Shell, Philips, Nutricia, Eneco, Vopak and the Dutch Ministries of Security & Justice and Foreign Affairs. Leonard was also the first trainer to introduce an 8-week mindfulness-based stress reduction program at a Dutch Ministry.

  With a Dutch father and a Scottish mother, Leonard has lived and worked both in the Netherlands and Scotland, studying law in Holland and social studies in Scotland.

  To compensate for the lack of hills and mountains in Holland, Leonard often can be found walking and skiing with his family in Switzerland.

 • Karin Rekvelt

  Mindfulness- en compassie-trainer, docent opleiding mindfulnesstrainer

  Karin Rekvelt

  Sinds 1994 ben ik werkzaam als zelfstandig gevestigd psycholoog arbeid en gezondheid en heb ik mijn eigen bureau met dienstverlening aan verschillende beroepsgroepen zoals politie, justitie, instellingen voor gezondheidszorg en aan particulieren. Een belangrijke kern van mijn werkzaamheden is mensen leren omgaan met acute en chronische stress en de gevolgen hiervan.

  De waarde van meditatie begon ik in te zien tijdens een 10-daagse stilte retraite in 2005 bij Frits Koster. Het was voor mij verrassend te ervaren hoe in stilte, ervaringen en levensvragen zich aandienen en hoe antwoorden uit zichzelf ontstaan - alleen al door er ruimte aan te geven en ervoor open te staan. Sindsdien ben ik me gaan verdiepen in de boeddhistische psychologie en in verschillende meditatievormen, zoals inzichtmeditatie (vipassana) en kalmte- en concentratiemeditatie (shamatha).

  Sinds 2007 geef ik met veel voldoening de mindfulnesstraining, vooral omdat deelnemers leren om te pauzeren te midden van hun vaak drukke bezigheden, om vaker stil te staan bij hun eigen wijsheid, en met meer gemak leren omgaan met stressvolle ervaringen.

  Bij het Centrum voor Mindfulness geef ik les als hoofddocent aan de opleiding tot mindfulnesstrainer en geef ik de vervolgtrainingen compassie en kalmte- en concentratiemeditatie. Ik draag de missie van het centrum graag mede uit, omdat in de trainingen westerse en boeddhistische psychologie mooi samen komen.

  Meer informatie op: keyworks.nl

 • 6 portret Margot DSC0226 zw
  Margôt van Stee

  Mindfulnesstrainer

  Margôt van Stee

  Na mijn studie klinische psychologie, die ik afrondde in 1989, had ik verschillende functies op het gebied van mens en arbeid. Zo werkte ik als trainer/coach, projectmanager en adviseur bij een groot trainings- en adviesbureau. Sinds 2000 ben ik werkzaam als arbeidspsycholoog.

  In die rol begeleid ik mensen met vragen op het gebied van arbeid en gezondheid. Eén van de belangrijkste problemen waar mijn cliënten mee kampen, is het op een goede manier hanteren van stress. Stress vanwege een hoge werkdruk, een overvloed aan keuzemogelijkheden of problemen met collega’s of leidinggevende.

  Een aantal jaar geleden vond ik hierop een mild maar krachtig antwoord in de vorm van mindfulness.

  Door in het hier en nu contact te maken met je lichaam en je ademhaling, zo ontdekte ik, herstel je het contact met jezelf en de wereld om je heen. Je doorbreekt de hectiek en creëert ruimte en rust om bewust en met aandacht je koers te bepalen, telkens opnieuw.

  Belangrijk voor mij is dat de resultaten van wetenschappelijk onderzoek mijn eigen ervaringen en die van anderen met mindfulness ondersteunen. Ik heb dan ook besloten om in mijn leven volop ruimte te maken voor mindfulness, zowel privé als professioneel.

  Ik ben Psycholoog NIP, als mindfulnesstrainer opgeleid door Joke Hellemans en Rob Brandsma en al jaren een enthousiast beoefenaar van yoga.

Questions

 • Do you really have to have participated in a mindfulness training?

  Well, preferably yes: people who have participated in a MBSR/MBCT mindfulness training al know the same patterns, as if they are part of one family. When or where you did your MBSR doesn’t matter. Do you think you have had a similar experience to the 8-week mindfulness training, mention this on the registration form, the trainer can have a look at it.

 • I’d like to connect with the trainer before the event.

  That’s possible. If you mention this on your registration form, the trainer will connect with you beforehand. You can also, when you’d like, briefly talk to the trainer at the beginning of the day to discuss any wishes/limitations.

 • What happens after registration?

  You’ll receive an autoreply with your details and the details of the trainer. The trainer will send you an invoice prior to the day and be in touch if needed.

 • Is it possible to register last-minute?

  The teacher has his or her preparations so it's not preferable. But when you see last minute opportunity: go for it! The trainer will process registrations until shortly before the day.

 • How about cancellations?

  You’ll receive a confirmation upon registration with the contact details of the trainer. Pleas reply to this mail in case fo cancellation. Often you can transfer your reservation to another date or get some of the costs back.

 • I didn’t do the mindfulness training at the CvM. Can I also participate?

  Yes that’s possible. It doesn’t matter with where or when you did the MBSR.

 • Are there still free spaces for the dates on the website?

  Yes, when a meditation day is fully booked, we’ll mention that on our website.

 • I dread being silent for a full day…

  Silence is functional and deepens your experience. No-one ever got crazy because of a few hours without making contact. Most people experience it as liberating: you don’t have to direct your attention outwardly at all! With the group, you share the same commitment – so nobody expects anything from you. It’s not completely silent either: there are the guiding words of the trainer, the church bells outside and (often) the birds :)