MindfulKidstrainer Lot Halsema

Sinds 1998 werk ik in het basisonderwijs met veel plezier! In 2008 heb ik een Master SEN, leerroute gedrag afgerond en ben toen nog beter naar kinderen gaan kijken en wat ze nodig hebben. Ik zie dat kinderen het vaak naar hun zin hebben op school, dat er veel leuke dingen worden gedaan en dat er veel geleerd wordt. Ook zie ik dat kinderen het druk hebben, druk erváren en hun aandacht getrokken wordt door computers, Ipads en Iphones…

Rust en ruimte is een behoefte van kinderen om zich prettig te voelen, hun eigenheid te ontdekken om zich zo te kunnen ontwikkelen. Rust en ruimte is iets wat ik in mijn eigen yoga en meditatie beoefening ervaar en het was een kleine stap hier iets mee te doen in mijn klas. Kinderen vonden het leuk om yogahoudingen en visualisaties te doen.

Na verschillende yogaopleidingen ben ik kinderen en volwassen yogales gaan geven. Om me verder te verdiepen, besloot ik de opleiding voor Mindfulkids bij het Centrum voor Mindfulness te gaan doen. Kinderen hebben veel baat bij mindfulness. Het is geweldig om te zien hoe makkelijk kinderen het oppakken en kunnen genieten van even niets doen of hoeven!

Mijn grote drijfveer om op deze manier met kinderen te werken is ze handvatten te geven om bij zichzelf te komen, in verbinding met hun lichaam, geest en hart en van hieruit met de wereld om hen heen. Kinderen maken de toekomst en elk mindful, bewust levend mens heeft een positieve invloed op zijn omgeving.

Neem vrijblijvend contact met Lot op over de mogelijkheid of prijs van een MindfulKids training in jouw school of klas.

Stel je vraag via het contactformulier van Lot Halsema