chevron-rightcloseVergrootglas search
Trainer

Wibo Koole

Eerste datum

21-23 november 2018

Prijs

€ 895

Locatie

Centrum voor Mindfulness
Raadhuisstraat 15, Amsterdam

Voorwaarden

Deze masterclass is bedoeld voor mensen met leidinggevende ervaring: directeur, (senior) manager of projectleider, teamleider, consultant. En voor talenten in organisaties die opstomen naar één van deze posities.

 

Meer informatie

We helpen je graag verder met je vragen via ons contactformulier.

Alle data op een rij  Aanmelden

November 2018 – residentieel

Data: woensdag 21 november 2018 (aanvang 10:00 uur) tot en met vrijdagmiddag 23 november 2018 (einde 16:00 uur).

Mei 2019

Data: woensdag 15 mei (10:00 uur) tot en met vrijdag 17 mei (16:00 uur)

November 2019

Data: woensdag 20 november (10:00 uur) tot en met vrijdag 22 november (16:00 uur)

Aandacht: je belangrijkste kapitaal

De kracht van leiders schuilt in hun vermogen om anderen beter hun werk te laten doen. In een steeds veranderde omgeving ben jij de spil tussen de mensen met wie je werkt, hun motivatie, en de doelen van je team en de organisatie. En dat wil je graag goed doen. Leiderschap vereist mentale veerkracht, emotionele wendbaarheid en goed communiceren. Aandacht is daarvoor je belangrijkste kapitaal.

Mindfulness trainen

Mindfulness trainen helpt daarbij. Je ontwikkelt meer mentale veerkracht (minder meegesleept worden, je vitaler voelen, beter slapen, meer balans tussen privé en werk) om als manager of executive de uitdagingen beter aan te kunnen gaan. Je leert je aandacht te variëren tussen soms heel gericht en geconcentreerd en dan weer heel breed om overzicht te houden. Je leert makkelijker te schakelen tussen actie en reflectie (tijd nemen en meer overzicht houden). En je ontwikkelt sociale en emotionele intelligentie in het beter luisteren en communiceren in gesprekken en vergaderingen. En daarmee succesvoller te zijn in het werken met teams.

Leiderschap in ontwikkeling

Werken aan je leiderschap is niet een eenmalige stap, maar een ontwikkeling. Daarom kijken we in deze masterclass ook hoe je een eigen oefenpraktijk kunt vormgeven die je sterke kanten als manager ondersteunt. Naast mindfulness gebruiken we daarvoor de nieuwste inzichten uit het onderzoek naar mindfulness, neurowetenschap, positieve psychologie, leiderschapsonderzoek en de arbeids- en organisatiepsychologie. We verkennen hoe je de valkuilen die op de loer liggen kunt vermijden. Permanente werkdruk en jezelf maar blijven geven is een veel voorkomende. Met alle negatieve lichamelijke en mentale risico’s van dien.

Programma

Deze driedaagse Masterclass Mindful Leiderschap biedt een intensieve kennismaking met mindfulness en de mogelijkheden daarvan in je managementrol. Je maakt kennis met de basisvaardigheden van mindfulness (inzichtmeditatie), oefenen in aandachtig luisteren en doen lichaamsgerichte oefeningen. Je leert ook enkele korte aandachtsoefeningen, die direct in je dagelijkse praktijk kunt toepassen. In inzichtgevende dialogen (inquiry) bespreken we de ervaringen tijdens de oefeningen. We behandelen de basisbegrippen van mindfulness en mindful communiceren. En in korte presentaties leggen we verbindingen met de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Resultaten

Na deze workshop:

 • Heb je een intensieve ervaring met mindfulness en hoe je dat kunt gebruiken in je managementrol.
 • Heb je een beeld van de basiscompetenties van mindful leiderschap.
 • Heb je inzicht in de nieuwste wetenschappelijke inzichten die mindfulness in leiderschap ondersteunen.
 • Ga je naar huis met een beeld van je eigen oefenpraktijk voor mindful leiderschap.

Voor wie

Deze masterclass is bedoeld voor mensen met leidinggevende ervaring: directeur, (senior) manager of projectleider, teamleider, consultant. En voor talenten in organisaties die opstomen naar één van deze posities.

Ontmoet de trainer

 • wibo koole
  Wibo Koole

  Directeur, politicoloog, organisatieadviseur en mindfulnesstrainer

  Wibo Koole

  Wibo Koole is directeur van het Centrum voor Mindfulness. Zijn grote interesse is het versterken en integreren van mindfulness in organisaties en leiderschap. En in zijn eigen werk heeft hij ervaren hoeveel waarde mindfulness voor leiderschap kan hebben. Hij bouwt daarbij voort op zijn brede ervaring als manager en directeur, waarbij hij teams heeft geleid die vanuit visie ambitieuze doelen realiseerden en daarbij tegelijk een vruchtbare persoonlijke groei doormaakten.

  Wibo is grondlegger van CvM's veelgeprezen leiderschapsprogramma Veerkracht in management, mindful leiderschap in tien weken. Hij is auteur van de bestseller Mindful Leiderschap voor effectieve teams en organisaties, het eerste boek dat een kader aanbiedt voor mindful leiderschap en teamwerk. Daarnaast schreef hij Mindful Werken. In 8 stappen je werkdruk de baas, het populaire werkboek voor mindfulnesstraining in organisaties.
  Naast het geven van op mindfulness gebaseerde leiderschapsprogramma's is Wibo actief als management consultant en leiderschapsexpert voor innovatie in complexe systemen.

  Zijn werk richt zich op strategie en innovatie, verandermanagement en leiderschapsontwikkeling in een brede range van organisaties, zowel corporate als sociaal. Zijn uiteenlopende klantenkring bestaat onder andere uit: de gemeente Amsterdam en andere lokale overheden, het ministerie van landbouw in Ethiopië, internationale ngo's als Oxfam en Synergos, maar ook uit multinationals als KLM en ING.

  Hij studeerde cum laude af als politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam en volgde het Advanced Management Program aan de Wharton Business School (University of Pennsylvania, Philadelphia). Hij is een gecertificeerd mindfulnesstrainer, transformationeel coach en lid van de Global Practitioner Group van het Presencing Institute (MIT, Boston). Eerder werkte hij als universitair docent en vervulde hij voorzitterschappen van besturen en raden van toezicht. Wibo oefent zich in diverse contemplatieve tradities en is in het bijzonder geïnteresseerd in de nieuwe wetenschappelijk inzichten rondom mindfulness en zijn toepassingen.