Trainers

George Langenberg
Suzan van der Goes
e.a.
Alle trainers

Eerste datum

4 maart

Prijs

€ 40 inclusief btw.


Locatie

Centrum voor Mindfulness
Raadhuisstraat 15
1016 DB Amsterdam

Voorwaarden

Voor iedereen die de mindfulnesstraining heeft gedaan of vanuit een andere traditie meditatie ervaring heeft.

 

Meer informatie

We helpen je graag verder met je vragen via ons contactformulier.

Alle data / All Dates AanmeldenEnroll

Zondag 4 maart

Tijd: 10:30 tot 17:00 uur.
Trainer: Leonard de Mol van Otterloo

Sunday 18th of March (English spoken)

Times: 10:30 until 16:00 uur.
Trainer: Marjorie Lumet

Sunday 17th of June (English spoken)

Times: 10:30 until 16:00 uur.
Trainer: Leonard de Mol van Otterloo

Zondag 1 juli

Tijd: 10:30 tot 17:00 uur.
Trainer: Suzan van der Goes

Zondag 2 september

Tijd: 10:30 tot 16:00 uur.
Trainer: Margôt van Stee

Zondag 7 oktober

Tijd: 10:30 tot 17:00 uur.
Trainer: Femke Kok

Zondag 4 november

Tijd: 10:30 tot 17:00 uur.
Trainer: George Langenberg

Inhoud van de meditatiedag

Na de training sta je weer op jezelf en zo hoort het ook. Maar dagelijks met aandacht leven, in je eentje de oefeningen bijhouden, is niet altijd gemakkelijk. Het is soms fijn om weer eens aan te sluiten bij een groepje mediterenden. Om samen te zitten, misschien wat te delen en je weer opgenomen te voelen in een groep. Al is het maar voor een dag.Je oefent samen, je draagt de stilte samen. Lopen, zitten, stretchen, eten: alles doe je met onverdeelde aandacht. De ruis van alledag zet je even uit om je onder te dompelen in de stilte, de rust, het dicht bij jezelf zijn, de zijnmodus. Je hoeft even niets, je kunt je overgeven aan het programma.

Het is een mooie gelegenheid stil te staan bij jezelf en om jezelf te observeren. Daarnaast biedt het een kans om helemaal uit de hectiek van alle dag te stappen en tot rust te komen. Een soort audiëntie bij jezelf :). – Ineke

Je bent natuurlijk ook welkom als je beoefening verfrissing behoeft. Het is prettig om je soms weer even aan de hand te laten nemen en opnieuw de diepte en essentie van pure meditatie te proeven. ‘Hier gaat het beter dan thuis,’ zeggen veel deelnemers – van dat effect kun je profijt trekken door een meditatiedag in je agenda te reserveren.

Programma


Goed om bij jezelf te landen, pas op de plaats en dan weer door met het leven. – Thea

Een meditatiedag is een soort stiltedag, zoals je die kent uit de basistraining. De dag zit vol met mindfulnessoefeningen, sommigen nieuw, de meesten bekend. Aan het begin van de dag is er tijd om de ervaringen met mindfulness en beoefening in je dagelijks leven uit te wisselen - inzichten én obstakels. De rest van de dag verloopt in stilte. Het vertrouwde concept dus.

Iedere meditatiedag wordt begeleid door een ervaren mindfulnesstrainer die aan het Centrum voor Mindfulness verbonden is.

Voor wie

Voor iedereen die de mindfulnesstraining heeft gedaan of vanuit een andere traditie meditatie ervaring heeft.Door stilte zo tot jezelf komen, je hart voelen kloppen, het bloed in je oren horen suizen, met zoveel onbekende mensen een enorme verbondenheid voelen, ik ben "rijk" thuisgekomen. Je hart openen en (weer) geleerd dat de positieve en de negatieve emoties er mogen zijn. – PeterOntmoet de docenten

 • 9 portret Suzan DSC0436 zw
  Suzan van der Goes

  Mindfulnesstrainer

  Suzan van der Goes

  Ik werk als zelfstandig coach en mindfulnesstrainer, met een achtergrond in het bedrijfsleven. Mijn focus ligt op mensen in beweging krijgen, mensen helpen zich te ontwikkelen. Bewuster te worden, op eigen kracht te vertrouwen en in balans te zijn.

  Enige jaren geleden ben ik aanraking gekomen met Mindfulness, de training heeft toen voor mij veel veranderd. Na deze training heb ik besloten om mijn hart te volgen en de opleiding voor trainer Mindfulness te gaan doen. Met deze keuze heb ik weer rust en balans en vooral ook weer plezier gevonden in mezelf en in mijn werk.

  Uit eigen ervaring weet ik dat Mindfulness werkt. Als moeder en stiefmoeder heb ik ook ervaren dat Mindful Parenting veel kan toevoegen. Het helpt je om je automatische stressreacties te herkennen en je gedachtepatronen te ontdekken. Door dit bewustzijn kan je keuzes maken en stress beantwoorden in plaats van alleen te reageren.

  Meer info op: www.epiphanycoaching.nl

 • portret Nienke zw
  Nienke Heijbroek

  Mindfulnesstrainer

  Nienke Heijbroek

  Voor mij is Mindfulness een krachtig middel om stop-momenten in de dag in te bouwen en tot mezelf te komen. Hierdoor handel ik meer vanuit rust en verbondenheid met mezelf. Hier profiteer ik van als moeder, partner, collega en vriendin. Van jongs af aan heb ik de behoefte gehad de stilte op te zoeken. Ik merkte dat je zo contact kunt maken met een meer intuïtief weten in plaats van het altijd actieve denken centraal te stellen. Pas toen ik Mindfulness ging beoefenen heb ik de behoefte aan rust en stilte kunnen integreren in mijn dagelijks leven. Ik heb geen vakantie meer nodig om op te laden.

  Na een retraite in 2001 ben ik intensief yoga en meditatie gaan beoefenen. Vipassana-meditatie, mindful yoga, westerse meditatie en de Mindfulnessoefeningen inspireren mij.

  Sinds 2005 werk ik als trainer, coach en organisatieadviseur. De afgelopen jaren heb ik vooral binnen de zorg teams gecoacht en verandertrajecten begeleid.

  Op dit moment werk ik in meerdere sectoren en geef ik mindfulness binnen organisaties en op open inschrijving.

  Ik ben sociaal psycholoog en heb daarnaast opleidingen gevolgd tot organisatieadviseur, trainer en coach. In 2010 ben ik opgeleid tot mindfulnesstrainer. Ik volg regelmatig retraites en cursussen om mijn opmerkzaamheid verder te verdiepen.

  Bewust aanwezig zijn is voor mij een verrijking van mijn leven. Ik vind het geweldig om anderen te faciliteren om meer balans en rust in zichzelf te vinden.

  Meer info op: aandachtsoefening.nl

 • femke
  Femke Kok

  Mindfulnesstrainer

  Femke Kok

  Mindfulness betekent voor mij mezelf oefenen in helemaal aanwezig zijn op de plek waar ik ben; alles wat ik mee maak open tegemoet treden en toestaan te voelen wat ik erbij voel. Mindfulness-beoefening zorgt ervoor dat ik de directe ervaring kan beleven in elk moment, in wat ik doe of mee maak en dat ik daarmee meer voldoening en diepgang ervaar in de dingen die ik doe.

  Mijn naam is Femke Kok (1975). In 1998 ben ik afgestudeerd als klinisch psycholoog (UvA) en daarna heb ik de postdoctorale opleidingen gedaan tot GZ-psycholoog en psychotherapeut BIG. Ik werk sinds 1999 in een GGZ-instelling en daarnaast heb ik ook een eigen praktijk in Amsterdam, als psychotherapeut en coach.

  In mijn leven heeft meditatie een centrale plek. Ik heb me verdiept in het (Tibetaans) boeddhisme, en de afgelopen jaren steeds meer in mindfulness/vipassana. Ik ben enthousiast over de mogelijkheden in de Oosterse filosofie om de Westerse psychologie te verrijken en verbeteren. Dat is mijn passie en het onderwerp blijft me uitdagen en inspireren. Het heeft me persoonlijk veel gebracht en het heeft mijn werk in het begeleiden van anderen effectiever, liefdevoller en plezieriger gemaakt. Om mijn mindfulnessbeoefening te verdiepen en inspiratie te verversen doe ik regelmatig (stilte)retraites en cursussen op het gebied van mindfulness en compassie.

 • 7 portret Mila DSC0097zw
  Mila de Koning

  Mindfulnesstrainer

  Mila de Koning

  Mila (1966) is jaren werkzaam geweest in de gezondheidszorg, vooral in de GGZ in verschillende functies, waaronder als verpleegkundige / sociotherapeut, docent en preventiewerker en projectleider. Sinds 2011 richt zij zich helemaal op mindfulness.

  ‘Via de mindfulness is er een verbinding tussen mijn persoonlijke interesse en passie en mijn werk gekomen, een training waarbij de reguliere gezondheidszorg eindelijk de kracht van meditatie heeft ontdekt en effectief bevonden. Ik geef al jaren mindfulness training, workshops en coaching aan verschillende doelgroepen. Zo geef ik ook een speciale mindfulness training aan mensen met angstklachten, aan artsen en aan hulpverleners. Nog steeds geef ik de training met veel passie en plezier. Het geven van de training doe ik met recht met hart en ziel.

  Daarnaast ben ik verbonden aan het Centrum voor Mindfulness als hoofddocent aan de opleiding tot mindfulness trainer en geef ik supervisie aan mindfulness trainers.

  Mindfulness heeft mij persoonlijk meer rust en ontspanning in mijn (hectische) bestaan gegeven. Waar ik voorheen soms het gevoel had geleefd te worden en bekneld dreigde te raken tussen mijn verschillende werkrollen, huishouden en het moederen over 2, nog kleine, kinderen ben ik nu meer gewaar van de rust in mijn dag, de momenten die ik met aandacht creëer en ik volledig aanwezig ben bij dat wat ik doe. Hierdoor ben ik in staat meer te genieten en in het midden van alle drukte de stilte met mij mee te nemen. Ik zie mindfulness als een groot cadeau en het mooiste is dat je het jezelf kan geven.

 • 1 portret Annemijn DSC0128 zw
  Annemijn de Kort

  Mindfulnesstrainer

  Annemijn de Kort

  Door met meer aandacht aanwezig te zijn in ieder moment ben ik meer van het leven gaan genieten.

  Mindfulness is een manier van leven maar ook een vaardigheid die je kunt trainen. Dit spreekt mij zeer aan omdat het hierdoor concrete handvaten biedt om effectiever om te gaan met de uitdagingen van het leven. Het leert je bewuste keuzes te maken in plaats van je te laten leiden door bijvoorbeeld stress of spanning. Zowel persoonlijk als professioneel heeft mij dit gegeven gegrepen en om die reden heb ik mij hier in de afgelopen jaren in toenemende mate op toegelegd.

  Sinds 2002 houd ik mij bezig met meditatie en yoga. In 2007 rondde ik mijn studie klinische ontwikkelingspsychologie aan de UvA af. Sindsdien ben ik werkzaam als psycholoog bij Arkin (GGZ). Als Mindfulness trainer ben ik opgeleid aan het Centrum voor Mindfulness (2011), door onder andere Rob Brandsma en George Langenberg.

  Ik ben psycholoog NIP, Cognitief gedragstherapeut i.o., lid van de VGCT en categorie 1 gecertificeerd Mindfulness trainer MBCT/MBSR (VMBN). Daarnaast volg ik regelmatig cursussen en retraites op het gebied van Mindfulness en Compassie.

 • George Langenberg4
  George Langenberg

  Mindfulnesstrainer, docent opleiding mindfulnesstrainer, docent .b en Mindfulkids

  George Langenberg

  “You need to let the little things that would ordinarily bore you suddenly thrill you,” zei kunstenaar Andy Warhol. Met andere woorden: kijk niet weg, want er is meer te ontdekken in het leven. Elke ervaring, prettig of onprettig, kun je doorvoelen. Voor mij betekent leven met aandacht –mindfulness- en meditatie dat ik bewuster in het leven sta en geniet, maar ook dat ik keuzevrijheid ervaar op stressvolle momenten. Ik sta zelf aan het roer, en niemand anders.

  Meditatie en mindfulness zijn vaardigheden die je kunnen helpen op lastige of spanningsvolle momenten. Mindfulness leert je ook om wat minder streng voor jezelf te zijn en dat je gewoon mag zijn zoals je bent. Het leert je dat het lichaam en de mind met elkaar verbonden zijn en hoe belangrijk het is om die relatie te onderhouden.

  Meditatie brengt mensen dichter bij zichzelf. Midden in de storm kan deze vaardigheid je helpen om te centreren wanneer je de balans dreigt te verliezen. De reikwijdte van deze beoefening is daarom misschien wel veel breder en dieper dan je in eerste instantie dacht. Hoe kunnen we samen dat landschap verkennen? Die open uitnodiging wil ik overbrengen aan de cursisten en aspirant-trainers in mijn trainingen en in de opleidingen waar ik als docent aan verbonden ben.

  In het Centrum voor Mindfulness geef ik als hoofddocent les in de Opleiding tot Mindfulnesstrainer voor Volwassenen, leid ik leraren op in de Opleiding tot Trainer MindfulKids en de Trainersopleiding .b. Samen met elkaar en van elkaar leren vind ik een van de mooiste dingen aan dit vak.

  Ik woon in Haarlem. Daar geef ik yogalessen en de achtweekse mindfulnesstraining op open inschrijving. Vanaf juli 2016 bied ik in mijn eigen praktijk voor lichaam en geest in mijn thuisstad ook acupunctuurbehandelingen aan.

  Meer info op: georgelangenberg.com

 • Marjorie Lumet
  Marjorie Lumet

  Mindfulness Teacher

  Marjorie Lumet

  Inviting mindfulness into my life has had such a positive and profound impact on me. My own practice allows me to be calmer, more centered and connected to myself, others and the world around me. Over time, mindfulness has helped me free myself from some unhelpful behavioural patterns that I had developed over the years, gain perspective on what really matters and find the courage and confidence to make this a priority.

  My professional background is in the corporate world where I worked for 15 years as a senior communications professional for a large number of global brands. I am now dedicating my time to provide English language mindfulness trainings to groups and individuals as well as being a mother.

  I also offer mindfulness trainings for expecting mothers and their partners as I believe this is a special time to get acquainted with mindfulness that can have a very positive influence on pregnancy and beyond.

  I feel very privileged to share this beautiful practice with others and continue to be amazed by its power to get us in touch with what is best in us. I believe that mindfulness is exactly what our fast-paced, often stressed-out, modern world needs more of.

 • 4 portret Leonard DSC0481 zw
  Leonard de Mol van Otterloo

  Mindfulnesstrainer

  Leonard de Mol van Otterloo

  Mindfulness en meditatie hebben mijn leven verrijkt met zelfinzicht. Hierdoor kan ik beter met de ups en downs van het leven omgaan en is er meer balans ontstaan. Ik vind het een voorrecht om dagelijks met dit gedachtegoed te werken en aan anderen over te dragen.’

  Opvallend in mijn leven is, dat ik zowel in Nederland als in Schotland heb gewoond en gewerkt. Zo studeerde ik rechten in Nederland en gedragswetenschappen in Schotland. Het is allemaal makkelijk verklaarbaar met een Nederlandse vader en een Schotse moeder. De afgelopen zes jaar staat mijn huis weer in Nederland, in Wassenaar om precies te zijn.

  Mindfulness en meditatie kwamen ruim tien jaar geleden op mijn pad en fascineren me tot op de dag van vandaag. Sinds die tijd verloopt mijn verdieping via diverse opleidingen op dit vlak [o.a. het Karuna Institute (Engeland) en het Instituut voor Mindfulness in Nederland] en jaarlijkse retraites in diverse meditatiecentra (o.a. Gaia House, Engeland en Plum Village, Frankrijk). Vanzelfsprekend ligt de uitdaging ook voor mij om dit gedachtegoed dagelijkse te integreren.

 • Karin Rekvelt

  Mindfulness- en compassie-trainer, docent opleiding mindfulnesstrainer

  Karin Rekvelt

  Sinds 1994 ben ik werkzaam als zelfstandig gevestigd psycholoog arbeid en gezondheid en heb ik mijn eigen bureau met dienstverlening aan verschillende beroepsgroepen zoals politie, justitie, instellingen voor gezondheidszorg en aan particulieren. Een belangrijke kern van mijn werkzaamheden is mensen leren omgaan met acute en chronische stress en de gevolgen hiervan.

  De waarde van meditatie begon ik in te zien tijdens een 10-daagse stilte retraite in 2005 bij Frits Koster. Het was voor mij verrassend te ervaren hoe in stilte, ervaringen en levensvragen zich aandienen en hoe antwoorden uit zichzelf ontstaan - alleen al door er ruimte aan te geven en ervoor open te staan. Sindsdien ben ik me gaan verdiepen in de boeddhistische psychologie en in verschillende meditatievormen, zoals inzichtmeditatie (vipassana) en kalmte- en concentratiemeditatie (shamatha).

  Sinds 2007 geef ik met veel voldoening de mindfulnesstraining, vooral omdat deelnemers leren om te pauzeren te midden van hun vaak drukke bezigheden, om vaker stil te staan bij hun eigen wijsheid, en met meer gemak leren omgaan met stressvolle ervaringen.

  Bij het Centrum voor Mindfulness geef ik les als hoofddocent aan de opleiding tot mindfulnesstrainer en geef ik de vervolgtrainingen compassie en kalmte- en concentratiemeditatie. Ik draag de missie van het centrum graag mede uit, omdat in de trainingen westerse en boeddhistische psychologie mooi samen komen.

  Meer informatie op: keyworks.nl

 • 6 portret Margot DSC0226 zw
  Margôt van Stee

  Mindfulnesstrainer

  Margôt van Stee

  Na mijn studie klinische psychologie, die ik afrondde in 1989, had ik verschillende functies op het gebied van mens en arbeid. Zo werkte ik als trainer/coach, projectmanager en adviseur bij een groot trainings- en adviesbureau. Sinds 2000 ben ik werkzaam als arbeidspsycholoog.

  In die rol begeleid ik mensen met vragen op het gebied van arbeid en gezondheid. Eén van de belangrijkste problemen waar mijn cliënten mee kampen, is het op een goede manier hanteren van stress. Stress vanwege een hoge werkdruk, een overvloed aan keuzemogelijkheden of problemen met collega’s of leidinggevende.

  Een aantal jaar geleden vond ik hierop een mild maar krachtig antwoord in de vorm van mindfulness.

  Door in het hier en nu contact te maken met je lichaam en je ademhaling, zo ontdekte ik, herstel je het contact met jezelf en de wereld om je heen. Je doorbreekt de hectiek en creëert ruimte en rust om bewust en met aandacht je koers te bepalen, telkens opnieuw.

  Belangrijk voor mij is dat de resultaten van wetenschappelijk onderzoek mijn eigen ervaringen en die van anderen met mindfulness ondersteunen. Ik heb dan ook besloten om in mijn leven volop ruimte te maken voor mindfulness, zowel privé als professioneel.

  Ik ben Psycholoog NIP, als mindfulnesstrainer opgeleid door Joke Hellemans en Rob Brandsma en al jaren een enthousiast beoefenaar van yoga.

Veelgestelde vragen

 • Moet je echt een mindfulnesstraining hebben gedaan?

  Dat heeft wel onze sterke voorkeur: mensen die een mindfulnesstraining hebben gedaan kennen allemaal dezelfde mores, alsof ze tot één familie behoren. Waar of wanneer ze de training ook gedaan hebben. Mocht je denken te kunnen meedoen met een gelijksoortige ervaring dan de achtweekse mindfulnesstraining, vermeld dit dan even op je aanmeldingsformulier, dan kan de trainer er even naar kijken.

 • Ik wil vooraf even contact hebben met de trainer.

  Dat kan. Als je hierover even iets aangeeft op het inschrijfformulier, dan komt de trainer erop terug. Ook kun je, als je dat wilt, aan het begin van de dag even contact met hem of haar opnemen om je voor te stellen en of wensen/beperkingen te bespreken

 • Wat gebeurt er na aanmelding?

  Je ontvangt een autoreply met je gegevens en de gegevens van de trainer. De trainer stuurt je vervolgens vooraf een factuur en zal contact met je opnemen bij bijzonderheden.

 • Kun je je ook nog kort van tevoren aanmelden?

  Liever niet in verband met onze voorbereiding. Maar als je plotseling een onverwachte mogelijkheid in je agenda ziet: go for it! Tot kort voor de datum zal de trainer de aanmeldingen verwerken.

 • Wat als ik de dag wil annuleren? 

  Je ontvangt een bevestiging bij aanmelding, waarbij ook contactgegevens van de trainer. Aan hem/haar kun je dit soort informatie dan doorgeven. In veel gevallen kun je de reservering omzetten naar een andere datum of de betaalde kosten retour krijgen.

 • Ik heb de mindfulnesstraining niet bij het CvM gedaan. Kan ik dan toch meedoen?

  Ja, dat kan. Het maakt niet uit bij wie of wanneer je de training hebt gedaan.

 • Is er nog plaats op de data die op de site staan? 

  Ja. Als een meditatiedag vol is, dan geven we dat tijdig aan.

 • Ik zie op tegen een hele dag in stilte…

  De stilte is functioneel en verdiept je ervaring. Er is nog nooit iemand gek geworden van een paar uur afzien van contact-maken. De meeste mensen ervaren het juist als een bevrijding:  je hoeft even helemaal niet naar buiten te gaan met je aandacht! Je spreekt deze sociale code met elkaar af – dus niemand verwacht iets van je. Bovendien is het niet helemaal stil: er zijn de begeleidende woorden van de trainer, het tingelen van de Wester, en (meestal) het zingen van de vogels :)