chevron-rightcloseVergrootglas search
Trainer

Wibo Koole

Datum

7 december 2018

Prijs

€ 100 inclusief lunch, exclusief btw.
Jouw genodigde betaalt € 75.

Locatie

Centrum voor Mindfulness,
Raadhuisstraat 15,
1016 DB Amsterdam

Voorwaarden

Oud-deelnemers van onze leiderschapstrainingen en hun genodigden.

 

Meer informatie

We helpen je graag verder met je vragen via ons contactformulier.

Alle data op een rij  Aanmelden

November 2018

Datum: vrijdag 7 december 2018 van 10:00 tot 17:00 uur.

Inhoud

Een workshop/oefendag over mindful leiderschap en het geheim van teamwerk. Een frisse blik ontwikkelen op de eigen mindfulness-oefenpraktijk als manager. Met bekende en nieuwe mindfulnessoefeningen. Om de kracht van aandacht te herwinnen of een nieuwe impuls te geven.

Welke hindernissen kom je tegen in je managementrol als je er meer mindful mee wilt omgaan? In deze workshop bespreken we ze.

En wat is het geheim van mindful teamwerk? Wibo Koole onthult de eerste inzichten uit het nieuwe boek Creating Mindful Teams dat hij aan het schrijven is. Wat hebben teams aan mindfulness? Worden ze er productiever door, gaan ze beter samenwerken? En hoe kun jij daar als manager invloed op uitoefenen? Met nieuwe wetenschappelijke inzichten en praktische tips.

Het grootste deel van de dag doen we mindfulnessoefeningen. En tussen de middag natuurlijk een heerlijke lunch! Je gaat met meer aandacht en rust, en een frisse blik naar huis.

Programma

Het globale dagprogramma ziet er ongeveer zo uit:


 • 10:00 uur – Start en daarna een serie mindfulnessoefeningen
 • 11:00 uur – Mediteren als hindernisrace: hoe ga je daarmee om?
 • 11:30 uur – Oefenen
 • 12:30 uur – De overheerlijke lunch!
 • 14:00 uur – Oefenen
 • 14:30 uur – Het geheim van mindful teamwerk: Wibo vertelt over zijn nieuwe boek
 • 16:00 uur – Oefenen
 • 17:00 uur – Einde.

Voor wie

Voor alle oud-deelnemers aan onze leiderschapstrainingen. Je mag ook één collega, die interesse heeft in mindful leiderschap of mindful teamwerk, op uitnodiging meenemen (tegen een gereduceerd tarief).

Ontmoet de trainer

 • wibo koole
  Wibo Koole

  Directeur, politicoloog, organisatieadviseur en mindfulnesstrainer

  Wibo Koole

  Wibo Koole is directeur van het Centrum voor Mindfulness. Zijn grote interesse is het versterken en integreren van mindfulness in organisaties en leiderschap. En in zijn eigen werk heeft hij ervaren hoeveel waarde mindfulness voor leiderschap kan hebben. Hij bouwt daarbij voort op zijn brede ervaring als manager en directeur, waarbij hij teams heeft geleid die vanuit visie ambitieuze doelen realiseerden en daarbij tegelijk een vruchtbare persoonlijke groei doormaakten.

  Wibo is grondlegger van CvM's veelgeprezen leiderschapsprogramma Veerkracht in management, mindful leiderschap in tien weken. Hij is auteur van de bestseller Mindful Leiderschap voor effectieve teams en organisaties, het eerste boek dat een kader aanbiedt voor mindful leiderschap en teamwerk. Daarnaast schreef hij Mindful Werken. In 8 stappen je werkdruk de baas, het populaire werkboek voor mindfulnesstraining in organisaties.
  Naast het geven van op mindfulness gebaseerde leiderschapsprogramma's is Wibo actief als management consultant en leiderschapsexpert voor innovatie in complexe systemen.

  Zijn werk richt zich op strategie en innovatie, verandermanagement en leiderschapsontwikkeling in een brede range van organisaties, zowel corporate als sociaal. Zijn uiteenlopende klantenkring bestaat onder andere uit: de gemeente Amsterdam en andere lokale overheden, het ministerie van landbouw in Ethiopië, internationale ngo's als Oxfam en Synergos, maar ook uit multinationals als KLM en ING.

  Hij studeerde cum laude af als politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam en volgde het Advanced Management Program aan de Wharton Business School (University of Pennsylvania, Philadelphia). Hij is een gecertificeerd mindfulnesstrainer, transformationeel coach en lid van de Global Practitioner Group van het Presencing Institute (MIT, Boston). Eerder werkte hij als universitair docent en vervulde hij voorzitterschappen van besturen en raden van toezicht. Wibo oefent zich in diverse contemplatieve tradities en is in het bijzonder geïnteresseerd in de nieuwe wetenschappelijk inzichten rondom mindfulness en zijn toepassingen.