Trainers

Wibo Koole
Michael West

Datum

25 november 2017

Prijs

€ 150,- incl. BTW. Voor de lunch wordt gezorgd.

Locatie

Centrum voor Mindfulness
Raadhuisstraat 15
1016 DB Amsterdam

Voorwaarden

De workshop is voor iedereen toegankelijk.

 

Meer informatie

We helpen je graag verder met je vragen via ons contactformulier.

Alle data op een rij  Aanmelden

November 2017

Datum: 25 november 2017
Tijd: van 10:00 tot 17:00 uur
Trainers: Michael West en Wibo Koole
Taal: Engels

Inhoud

Hoe kunnen we ons ervan verzekeren dat organisaties goed functioneren om een goede kwaliteit te leveren, en steeds weer de prestaties verbeteren terwijl er ook gezorgd wordt voor het welzijn van de werknemers? Hoe creëren we culturen waarin mensen tot bloei kunnen komen en gebaseerd op gedeelde waarden die geleefd en beleefd worden in plaats van waarden die enkel genoemd worden? Hoe kunnen we omgaan met de diverse en complexe uitdagingen van moderne organisaties en tegelijkertijd de groei en ontwikkeling van diegenen die er werken waarborgen? En wat kunnen we zelf doen om hier invloed op uit te oefenen?

Deze masterclass biedt antwoorden op deze vragen, gebaseerd op uitgebreid onderzoek en vanuit een mindful perspectief, en suggereert hierbij dat we succesvol kunnen zijn door de focus te leggen op cultuur. Dit betekent ook zorgen voor uitgevoerde visies, gedeelde waarden, toewijding voor efficiënt en effectief presteren, helder people management, steun voor leren en innoveren, en team gebaseerd werken.

Programma

Zo’n nadruk op cultuur moet worden ondersteund door collectief, inclusief, mindful en compassievol leiderschap. Dit zal het effectief functioneren van de organisatie gemeenschap verzekeren. Er zullen praktische manieren om dit te bewerkstelligen worden beschreven vanuit het perspectief van organisaties in de gezondheidszorg maar ook worden er voorbeelden ontleent uit onderzoeksresultaten en ervaringen in andere sectoren.

Tijdens deze dag zal er ruimte zijn voor het verdiepen van kennis in het domein van organisatie cultuur en tevens het werken met praktische oefeningen.

Voor wie

Deze workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is in mindfulness en compassie in organisaties, teamwerk en leiderschap. In het bijzonder voor HR-professionals uit alle soorten organisaties, en leidinggeven die werken aan het veranderen van organisatieculturen of het brengen van mindfulness in organisaties. Of mindfulnesstrainers die meer zicht willen krijgen op hoe mindfulness in teams kan werken. Ervaring met mindfulness is niet nodig om deel te nemen aan deze workshop.

Ontmoet de trainers

 • wibo koole
  Wibo Koole

  Directeur, politicoloog, organisatieadviseur en mindfulnesstrainer

  Wibo Koole

  Wibo Koole is directeur van het Centrum voor Mindfulness. Zijn grote interesse is het versterken en integreren van mindfulness in organisaties en leiderschap. En in zijn eigen werk heeft hij ervaren hoeveel waarde mindfulness voor leiderschap kan hebben. Hij bouwt daarbij voort op zijn brede ervaring als manager en directeur, waarbij hij teams heeft geleid die vanuit visie ambitieuze doelen realiseerden en daarbij tegelijk een vruchtbare persoonlijke groei doormaakten.

  Wibo is grondlegger van CvM's veelgeprezen leiderschapsprogramma Veerkracht in management, mindful leiderschap in tien weken. Hij is auteur van de bestseller Mindful Leiderschap voor effectieve teams en organisaties, het eerste boek dat een kader aanbiedt voor mindful leiderschap en teamwerk. Daarnaast schreef hij Mindful Werken. In 8 stappen je werkdruk de baas, het populaire werkboek voor mindfulnesstraining in organisaties.
  Naast het geven van op mindfulness gebaseerde leiderschapsprogramma's is Wibo actief als management consultant en leiderschapsexpert voor innovatie in complexe systemen.

  Zijn werk richt zich op strategie en innovatie, verandermanagement en leiderschapsontwikkeling in een brede range van organisaties, zowel corporate als sociaal. Zijn uiteenlopende klantenkring bestaat onder andere uit: de gemeente Amsterdam en andere lokale overheden, het ministerie van landbouw in Ethiopië, internationale ngo's als Oxfam en Synergos, maar ook uit multinationals als KLM en ING.

  Hij studeerde cum laude af als politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam en volgde het Advanced Management Program aan de Wharton Business School (University of Pennsylvania, Philadelphia). Hij is een gecertificeerd mindfulnesstrainer, transformationeel coach en lid van de Global Practitioner Group van het Presencing Institute (MIT, Boston). Eerder werkte hij als universitair docent en vervulde hij voorzitterschappen van besturen en raden van toezicht. Wibo oefent zich in diverse contemplatieve tradities en is in het bijzonder geïnteresseerd in de nieuwe wetenschappelijk inzichten rondom mindfulness en zijn toepassingen.

 • Michael West
  Michael West

  Senior Fellow bij het King’s Fund, hoogleraar organisatie psychologie en emeritus hoogleraar

  Michael West

  Michael West is Senior Fellow bij het King’s Fund, hoogleraar organisatie psychologie aan de Management School van de Universiteit van Lancaster en emeritus hoogleraar aan de Aston Universiteit. Hij is decaan van de Aston Business School geweest. Hij is aan de Universiteit van Wales afgestudeerd in 1973 en heeft zijn doctor graad behaald in 1977 voor zijn werk over de psychologie van meditatie. Hij heeft 20 boeken geschreven en geredigeerd waaronder The Psychology of Meditation (1987); The Psychology of Work and Organizations (2010); The Psychology of Meditation: Research and Practice (2016); and Effective Teamwork (2012) waarvan de eerste editie in 12 talen is vertaald. Hij heeft ook meer dan 200 artikelen gepubliceerd voor wetenschappelijke- en beoefeningspublicaties, en hoofdstukken geschreven in studieboeken.

  Hij is een Fellow van het Britisch Psychological Society, de American Psychological Association (APA), de International Association of Applied Psychologists, de British Academy of Management en de Academy of Social Sciences. Zijn onderzoeksvelden zijn team en organisatie innovatie en effectiviteit, voornamelijk de relatie met het organiseren van gezondheidsdiensten. Hij geeft nationaal en internationaal lezingen over de resultaten van zijn onderzoek over reflexiviteit, meditatie, mindfulness en leiderschap en zijn oplossingen voor het ontwikkelen van effectieve en innovatieve organisaties in de gezondheidszorg.