chevron-rightcloseVergrootglas search
Trainers

Wibo Koole en Marnix van Rossum

Eerste datum

21 en 22 april 2018

Prijs

€75 euro, inclusief lunch en btw.

Locatie

Centrum voor Mindfulness, Raadhuisstraat 15,
1016 DB Amsterdam.

Voorwaarden

Geen

 

Meer informatie

We helpen je graag verder met je vragen via ons contactformulier.

Alle data op een rij  Aanmelden

April 2018

Datum: zaterdag 21 en zondag 22 april 2018.
Tijd: 10:00-17:30 uur

Augustus 2018

Datum: zaterdag 25 en zondag 26 augustus 2018
Tijd: 10:00-17:30 uur

April 2019

Datum: zaterdag 6 en zondag 7 april 2019
Tijd: 10:00-17:30 uur

Augustus 2019

Datum: zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2019
Tijd 10:00 - 17:30 uur

Twee dagen mediteren

Mindfulnessmeditatie is het oefenen van je aandacht. In dit weekend oefen je verschillende vormen van mindfulnessmeditatie. Mindfulness begint met aandacht. Aandacht voor de sensaties van je lichaam, voor het voelen, voor het denken en voor onze mindset, onze interpretatie van de wereld.
Het programma is eenvoudig en afwisselend: je maakt kennis met verschillende vormen van meditatie uit de traditie van de mindfulnessmeditatie: zitmeditatie, loopmeditatie, mindful bewegen (yoga).

In enkele korte presentaties geven de begeleiders aan waar je op moet letten tijdens het mediteren, en hoe kun je dat het beste kunt aanpakken? Ze putten daarbij zowel uit de MBSR-mindfulnesstraditie van Jon Kabat-Zinn als de Boeddhistische vipassameditatie, die nauw verwant zijn.

Kabat-Zinn maakte zijn zeven grondhoudingen voor de beoefening van mindfulnessmeditatie. In de traditie van de inzichtmeditatie staan hindernissen in het mediteren en hoe je daarmee kunt leren omgaan meer centraal.

In beide gevallen is de intentie om je te helpen regelmatig en voor wat langere tijd aandacht te besteden aan je ervaringen. Dat helpt ook om je beoefening thuis te verstevigen en verdiepen. Als je mindfulness wilt beoefenen en de frisse inspiratie van deze grondprincipes wilt opdoen, dan biedt dit meditatieweekend in het hartje van Amsterdam je daartoe een mooie gelegenheid.

Programma

Het beoefenen van mindfulness, de ontwikkeling van aandacht en van inzicht in het functioneren van de geest staat centraal in dit weekend. Je neemt waar wat er aan ervaringen langskomt, zonder eraan vast te blijven zitten of er afstand van te nemen. Je leert op een open en onbevangen manier te observeren. Je wordt je bewust van wat er in je omgaat en leert je los te maken van vaste interpretaties daarvan. En zo helpt mindfulness je inzicht te ontwikkelen en ruimte te maken om naar je eigen waarden te leven.

Twee dagen lang oefenen we volgens een afwisselend programma van 10:00 tot 17:30 uur. Onder leiding van twee begeleiders, Marnix van Rossum en Wibo Koole.

Over de lunch hoef je je geen zorgen te maken, die wordt verzorgd.

Voor wie

Iedereen met enige ervaring in mindfulnessmeditatie is van harte welkom op dit weekend. Het kan zijn dat je een mindfulnesstraining (MBSR/MBCT) hebt gedaan, of een compassietraining. Maar je bent ook van harte welkom is je mediteert in de vipassanatraditie (inzichtmeditatie) of andere boeddhistische traditie waar mindfulnessmeditatie wordt geoefend.

Ontmoet de trainers

 • wibo koole
  Wibo Koole

  Directeur, politicoloog, organisatieadviseur en mindfulnesstrainer

  Wibo Koole

  Wibo Koole is directeur van het Centrum voor Mindfulness. Zijn grote interesse is het versterken en integreren van mindfulness in organisaties en leiderschap. En in zijn eigen werk heeft hij ervaren hoeveel waarde mindfulness voor leiderschap kan hebben. Hij bouwt daarbij voort op zijn brede ervaring als manager en directeur, waarbij hij teams heeft geleid die vanuit visie ambitieuze doelen realiseerden en daarbij tegelijk een vruchtbare persoonlijke groei doormaakten.

  Wibo is grondlegger van CvM's veelgeprezen leiderschapsprogramma Veerkracht in management, mindful leiderschap in tien weken. Hij is auteur van de bestseller Mindful Leiderschap voor effectieve teams en organisaties, het eerste boek dat een kader aanbiedt voor mindful leiderschap en teamwerk. Daarnaast schreef hij Mindful Werken. In 8 stappen je werkdruk de baas, het populaire werkboek voor mindfulnesstraining in organisaties.
  Naast het geven van op mindfulness gebaseerde leiderschapsprogramma's is Wibo actief als management consultant en leiderschapsexpert voor innovatie in complexe systemen.

  Zijn werk richt zich op strategie en innovatie, verandermanagement en leiderschapsontwikkeling in een brede range van organisaties, zowel corporate als sociaal. Zijn uiteenlopende klantenkring bestaat onder andere uit: de gemeente Amsterdam en andere lokale overheden, het ministerie van landbouw in Ethiopië, internationale ngo's als Oxfam en Synergos, maar ook uit multinationals als KLM en ING.

  Hij studeerde cum laude af als politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam en volgde het Advanced Management Program aan de Wharton Business School (University of Pennsylvania, Philadelphia). Hij is een gecertificeerd mindfulnesstrainer, transformationeel coach en lid van de Global Practitioner Group van het Presencing Institute (MIT, Boston). Eerder werkte hij als universitair docent en vervulde hij voorzitterschappen van besturen en raden van toezicht. Wibo oefent zich in diverse contemplatieve tradities en is in het bijzonder geïnteresseerd in de nieuwe wetenschappelijk inzichten rondom mindfulness en zijn toepassingen.

 • Marnix van Rossum
  Marnix van Rossum

  Klinisch psycholoog

  Marnix van Rossum

  Marnix van Rossum (geboren 1980) begon met meditatie in 1996. Hij deed retraites van meerdere maanden in verschillende vipassana / inzichtmeditatie tradities in Azië. Hij is daarnaast afgestudeerd klinisch psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam en deed onderzoek naar mindfulness.

  Hij is geïnteresseerd in hoe de oorspronkelijke visie op mindfulness een weg kan bieden uit hedendaagse innerlijke moeilijkheden.