Trainers

Leonard de Mol van Otterloo en Karin Bosveld

Eerste datum

29, 30 en 31 december 2017

Prijs

€210,- euro, inclusief lunch

Locatie

Centrum voor Mindfulness, Raadhuisstraat 15,
1016 DB Amsterdam.

Voorwaarden

Voor iedereen die in de drukke kerst- en nieuwjaarsperiode even stil wil staan, zich wil bezinnen op wat was en wat komt. Enige ervaring met meditatie en/of mindfulness is vereist.

 

Meer informatie

We helpen je graag verder met je vragen via ons contactformulier.

Alle data op een rij  Aanmelden

December 2017

Datum: vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 december 2017.
Tijd: 10:00-16:30 uur

New Beginnings

In de drukke kerst- en nieuwjaarsperiode, even tijd maken voor reflectie en nieuwe intenties. Stilstaan, het oude jaar afsluiten, het nieuwe jaar verwelkomen. Afronden en achterlaten wat was, meenemen wat van waarde is, het nieuwe uitnodigen en (opnieuw) openen voor wat is en wat zich wil ontvouwen. Een 3-daagse stadsretraite waarin je alle ruimte maakt voor reflectie en stilte, en waarbij je ’s avonds weer thuis bent.

Programma

Stilte
We zijn grote delen van de dag in stilte, we mediteren en doen vertrouwde mindfulness en zelfcompassie oefeningen.

Beweging
Natuurlijk zullen we niet alleen maar stil zitten. Loopmeditaties en yoga helpen je om je ook heel bewust te zijn van je lichaam en haar boodschappen.

Reflectie
Volop ruimte om stil te staan bij de thema’s die we aanroeren: afsluiten, loslaten, dankbaarheid, aanvaarden, uitnodigen, toelaten… Die raken we terloops aan door de dag heen, zonder dat we er (te)veel woorden aan wijden.

Delen
Aan het eind van de dag maken we telkens ruimte om, als daar behoefte aan is, wat uit te wisselen, met elkaar te verdiepen en te delen wat gedeeld wil worden.

Dagelijks leven
’s Avonds ben je thuis of op je logeeradres. We slaan dus ook steeds de brug naar het dagelijks leven. Want daar gebeurt het immers.

Begeleiding

Leonard de Mol van Otterloo en Karin Bosveld zijn beiden zeer ervaren mindfulness- en compassietrainers (VMBN categorie 1) en daarnaast coach/counselor. Zij zijn gedurende de 3-daagse volledig beschikbaar en bereikbaar, ook ’s avonds, mocht dat nodig zijn.

Voor wie

iedereen die in de drukke kerst- en nieuwjaarsperiode even stil wil staan, zich wil bezinnen op wat was en wat komt. Enige ervaring met meditatie en/of mindfulness is vereist.

Ontmoet de trainers

 • 4 portret Leonard DSC0481 zw
  Leonard de Mol van Otterloo

  Mindfulnesstrainer

  Leonard de Mol van Otterloo

  Mindfulness en meditatie hebben mijn leven verrijkt met zelfinzicht. Hierdoor kan ik beter met de ups en downs van het leven omgaan en is er meer balans ontstaan. Ik vind het een voorrecht om dagelijks met dit gedachtegoed te werken en aan anderen over te dragen.’

  Opvallend in mijn leven is, dat ik zowel in Nederland als in Schotland heb gewoond en gewerkt. Zo studeerde ik rechten in Nederland en gedragswetenschappen in Schotland. Het is allemaal makkelijk verklaarbaar met een Nederlandse vader en een Schotse moeder. De afgelopen zes jaar staat mijn huis weer in Nederland, in Wassenaar om precies te zijn.

  Mindfulness en meditatie kwamen ruim tien jaar geleden op mijn pad en fascineren me tot op de dag van vandaag. Sinds die tijd verloopt mijn verdieping via diverse opleidingen op dit vlak [o.a. het Karuna Institute (Engeland) en het Instituut voor Mindfulness in Nederland] en jaarlijkse retraites in diverse meditatiecentra (o.a. Gaia House, Engeland en Plum Village, Frankrijk). Vanzelfsprekend ligt de uitdaging ook voor mij om dit gedachtegoed dagelijkse te integreren.

 • Karin Bosveld
  Karin Bosveld

  Mindfulnesstrainer, coach en supervisor

  Karin Bosveld

  Vanuit het onderwijs, de journalistiek en opnieuw het onderwijs, en een heleboel persoonlijke levensvragen, begon ik in 2006 met zen meditatie. Ondertussen was ik opgeleid tot counselor en zocht ik naar een manier om – eerst bij mezelf en vervolgens bij mijn cliënten - de verbinding tussen hoofd, hart en lijf écht tot stand te brengen. Dat vond ik in mindfulness. Mindfulnessbeoefening heeft me geleerd dat werkelijk alles begint met aandacht – bewustwording, verandering, heling, begrip, inzicht, wijsheid. De compassietraining is een prachtige aanvulling en verdieping, die je ook zou kunnen zien als nèt een andere aanvliegroute. De twee kunnen niet zonder elkaar.

  Tegenwoordig werk ik als mindfulness-, compassie- en zentrainer en coach en supervisor. De pilaren van mijn werk zijn altijd mindfulness, compassie, zen aangevuld met (o.a.) focussing, wat ik zie als een verdieping op mindfulness. Via het beoefenen van aandacht en compassie maken we ruimte voor wijsheid. En leven vanuit wijsheid is het mooiste dat er is. Ik woon deels in Oosterhout (NB), deels in de bossen bij Doorn, en verzorg naast mindfulness- en compassietrainingen en 1-op-1 coaching ook retraites in binnen- en buitenland. Verder ben ik als docent verbonden aan de post-hbo opleiding voor rouwbegeleiding aan de Hogeschool Utrecht, en aan de Sociale Academie Utrecht.